TILAT

Terapianurkan rakennus tieltä päin kuvattuna

Terapianurkan päätoimipiste on Nummelassa, jossa meillä on 250 m2 kuntoutustilat. Terapiatyön osalta olemme huomioineet mahdolliset allergiat ja tilojen käyttö on järjestetty niin, että eläinhuoneessa on oma ilmanvaihto sekä erillinen uloskäynti, josta koirat kulkevat. Nummelan toimipisteeseen voi sovitusti tuoda myös terapiaelämiä ja avustajakoiria.

Osoite
Juuritie 1 B
NUMMELA

Terapianurkalla on myös Lohjalla toimipiste, jossa 69 m2 kuntoutustilat.

Osoite
Patruunankuja 3 B
LOHJA

Terapianurkka Nummela

 

Iso sali
Iso sali antaa mahdollisuudet monipuoliselle toiminnalle. Lapsen tarpeista riippuen 45 m2 sali muuntuu karkeamotorisia valmiuksia ja taitoja haastavaksi tilaksi, majojen ja piilopaikkojen rakentamisen tai levon ja rentoutumisen paikaksi. Käytössä on myös laaja Sensorisen integraation (SI) -terapian välineistö.

Pikkusali
Pikkusalissa voi käyttää terapiakeinuja, kiipeillä, pallotella, pelata tai askarrella pöydän ääressä. Lisäksi sali toimii eläinavusteisen terapian toteutuspaikkana. Tilassa on erillinen ilmastointi ja sisäänkäynti, jolloin myös allergisten asiakkaiden on turvallista olla Terapianurkan muissa tiloissa.

Neuvottelutila
Neuvotteluhuone soveltuu ryhmäterapioiden, verkostoneuvotteluiden, ohjauskeskustelujen sekä yhteistyökeskustelujen pitämiseen. Huoneessa voidaan järjestää myös pienempiä koulutuksia.

Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa lapsi leikkimässä
Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa toimintaterapiaan liittyviä välineitä

Keittiö

Harjoituskeittiössä voi harjoitella välipalojen tekemistä, leipomista tai ruoan valmistamista. Käytössä on erilaisia pienapuvälineitä, joiden avulla keittiötoimintoja voidaan helpottaa. Tila soveltuu hyvin myös rauhalliseen pöydän ääressä työskentelemiseen sekä luovaan toimintaan kuten maalaamiseen ja askarteluun.

Kuntosalihuone

Rauhallinen ja avara tila mahdollistaa monipuolisen harjoittelun. Terapiassa voidaan hyödyntää kävelymattoa, painoja, crosstraineria, plinttiä sekä puolapuita. Tila soveltuu harjoitteluun sekä lasten että aikuisten kanssa.

Terapianurkka Nummela

 

Terapiahuoneet
Terapianurkassa on kolme terapiahuonetta, jotka ovat helposti muunneltavissa eri ikäisille kuntoutujille. Huoneet ovat viihtyisiä ja rauhallisia.

Aistihuone
Aistihuoneessa harjoitellaan rentoutumista ja rauhoittumista, oman vireys- ja tunnetilan havainnointia.Välineistöä pystyy mukauttamaan jokaisen ikäryhmän tarpeisiin. Huoneessa on myös Xperium -pelituoli, jonka avulla voidaan harjoitella mm. kehonhallintaa, painonsiirtoja ja suuntien hahmottamista motivoivia pelejä hyödyntäen.

Parkkipaikka, odotustila
Terapianurkan edustalla runsaasti parkkitilaa ja lähellä on myös linja-autopysäkki. Sisääntulossa on luiska. Aulassa on tilaa leikille, seurustelulle ja rauhalliselle odottamiselle. Käytävän päästä löytyy inva-wc.

 

Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa lapsen jalat seinää vasten johon on heijastettu valoja
Terapianurkan toimipisteen sisätilat, jumppasali jossa kävelymatto ja puolapuut
Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa vastaanottohuone

Terapianurkka Lohja

Lohjan toimitilat sijaitsevat Ojamolla kerrostalon katutasossa ja tiloihin on esteetön kulkuyhteys. Toimitilat muodostuvat toiminta- ja fysioterapiatilasta sekä keittiöstä. Odotustilan yhteydessä on wc. Paikoitusalueet ovat talon päässä ja ulko-oven eteen pääsee tarvittaessa autolla tai invataksilla.

Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa urheiluvälineitä ja muita tarvikkeita
Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa urheiluvälineitä
Terapianurkan toimipisteen sisätilat, kuvassa keittiö