Eläinavusteinen terapia

Terapianurkan eläinavusteinen terapia, kuvassa terapeutti kolmen koiran kanssa
Eläinavusteinen terapia on tavoitteellista kuntoutusta, jossa ihmisen ja eläimen välinen vuorovaikutus on olennainen osa hoitoa. Eläinavusteista terapiaa antaa terveydenhuollon tai sosiaalialan ammattihenkilö, joka käyttää eläintä apuna omassa työssään. Eläin voi läsnäolollaan helpottaa vuorovaikutusta ja vähentää kuntoutujan jännitystä ja levottomuutta. Myös motivaatio harjoitteluun lisääntyy.

Terapianurkassa eläinavusteisuutta on mahdollista hyödyntää osana toimintaterapiaa. Käytämme terapiaeläiminä koiria, jotka ihmisrakkaina ja sopeutuvaisina eläiminä soveltuvat hyvin terapiatyöhön. Eläinavusteista terapiaa varten Terapianurkassa on erillisellä ilmanvaihdolla ja omalla sisäänkäynnillä varustettu huone, jolloin myös allergisten asiakkaiden on turvallista olla muissa tiloissamme.

Terapiakoirina meillä työskentelevät shetlanninlammaskoira Pinko ja käyttölinjaiset cockerspanielit Urve ja Aino.

Terapianurkan eläinavusteinen terapia, kuvassa koira lelu suussaan

“Urve”

cockerspanieli
Urve on nopea ja eloisa koira. Urve on erityisen hyvä noutamaan ja etsimään esineitä, minkä vuoksi Urve on oiva apuri esimerkiksi motorisen harjoittelun yhteydessä.

Terapianurkan eläinavusteinen terapia, kuvassa Pinko -koira istumassa tassu avoimen kirjan sivulla

”Pinko”

shetlanninlammaskoira
Pinko on tehnyt pitkän uran terapiakoirana ja on nykyään jo osin eläkkeellä. Pinko on monen kuntoutujan kestosuosikki ja siksi vieraileekin vielä satunnaisesti töissä mukana.

Terapianurkan eläinavusteinen terapia, kuvassa Aino -koira hihna suussaan

”Aino”

cockerspanieli
Aino on rauhallinen ja herkkä terapiakoira. Ainolla on hyvin selkeät eleet ja ilmeet, ja sen kanssa voikin hyvin harjoitella esimerkiksi kuntoutujan itsesäätely- ja tunnetaitoja.

Toimintaterapeutti

Laura Heino
044 019 9770