Lasten fysioterapia

Terapianurkan fysioterapian palvelut lapsille, kuvassa lapsi pyöräilemässä maantiellä

“Fysioterapeutti saa esiin pienen ihmeemme mahdollisuudet itsenäiseen liikkumiseen”

– Äiti ja tyttö 5kk –

Vastasyntynyt on herkkä ja ainutlaatuinen. Joskus vauvan varhaisvaiheissa kotona tai neuvolassa havaitaan, ettei kehitys etene normaalisti. Pienen lapsen aivot ovat hyvin mukautuvat ja varhaisella puuttumisella fysioterapian keinoin voidaan edistää normaalia motorista kehitystä.

Tarjoamme fysioterapiapalveluja kaiken ikäisille lapsille. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman ja maksajana voi olla kunta, sairaanhoitopiiri, Kela, vakuutusyhtiö tai asiakasperhe itse. Fysioterapia toteutuu vastaanotolla Terapianurkassa tai koti-, päiväkoti- tai koulukäynteinä lapsen arkiympäristössä. Fysioterapiajakson tavoitteet suunnitellaan
yhdessä perheen kanssa lapsen omaa arjen osallistumista tukien.

Yhteistyössä vanhempien, päiväkodin tai koulun kanssa mietitään keinoja harjoitteiden sisällyttämiseen osaksi lapsen päivittäistä elämää. Lähipiirin ohjaaminen on tärkeä osa fysioterapiaa. Fysioterapiaan kuuluu myös liikkumisen apuvälineiden tarpeen arviointi, hankinnassa avustaminen ja käytön harjoittelu.

Fysioterapeuteillamme on NDT/Bobath -koulutus, joka on kansainvälisesti tunnettu lähestymistapa vauvojen ja lasten neurologisessa kuntoutuksessa. Yleisimpiä syitä lasten fysioterapialle on motorinen kömpelyys, kehitysviive, liikuntavamma, kehitysvamma, lihassairaudet, reumasairaudet, ryhtiongelmat, kivut, urheiluvammat ja painonhallinta.

Fysioterapeutti

Elli Metsola
050 337 0550